Bæredygtighed

Hos Amolia bestræber vi os på at genbruge så meget som muligt, da dette er den mest miljøvenlige måde at håndtere affald på. Det vi ikke kan upcycle, bliver genanvendt og endda brugt i nogle af vores produkter.

UPCYCLING VS. RECYCLING

Hvad er forskellen?

Upcycling Bedtyder, genbrug af affaldsmateriale i dets nuværende tilstand, så det originale materiale forbliver uændret. I vores tilfælde skærer vi det stof fra som stadig har ‘meget at give af’ og syr det ind til nye tekstilprodukter, og på den måde skåner vi gode kvaliteter for at blive makuleret direkte. Hvad der ikke er muligt at sy om, går videre til Recycling.

Recycling er mekanisk eller kemisk behandling af affald for at udvinde materialer til fremstilling af nye produkter. Selv om dette ofte er grønnere end at producere nye materialer fra bunden, kræver det stadig industrielle processer, der bruger en vis mængde energi, vand og kemikalier.

 • 01 INDSAMLING

  Vi indsamler vasket tekstilaffald fra Region Hovedstaden, Bispebjerg Centralvaskeri i København.
 • 02 SORTERING

  Vi sorterer manuelt hver enkelt stykke for at se, om den skal sendes til UPCYCLING eller RECYCLING.
 • 03 SKÆRING

  Derefter klipper vi i hånden, alt det stof fra som stadig holder kvaliteten.
 • 04 FARVNING

  Vores hvide stof er farvet med økologisk farve, som er GOTS-certificerede farvestoffer, mens den allerede farvede tekstil syes direkte om.
 • 05 SYNING

  Når stoffet er farvet, er det klar til at blive syet sammen til vores designs.
 • 06 GENANVENDELSE

  Affaldet fra vores egen sortering sendes til RECYCLING hos NewRetex Herning og laves indtil nyt garn.

MILJØKONSEKVENSRAPPORT

Hvad er vores miljøpåvirkning?

TEKSTILREVOLUTIONEN, en uafhængig dansk tænketank, har udarbejdet en miljøkonsekvensrapport for os, som sammenligner konventionelle tekstilprodukter til hjemmet med tilsvarende upcycled produkter.

Rapporten viser, at upcycling har en betydeligt lavere indvirkning på det globale opvarmningspotentiale sammenlignet med konventionelle tekstiler (henholdsvis 5,82 kg CO2e og 22,3 kg CO2e). Miljøbelastningen af arealanvendelsen er 14 gange mindre, og vandforbrugets miljøpåvirkning er også forbedret fra 5,59 m3 til 0,135 m3 ved upcycling af tekstilaffald.

Læs hele rapporten
 • Fremstillet af tekstilaffald

  Vi sorterer selv tekstilaffaldet manuelt, stykke for stykke.
 • Indsamlet i Danmark

  Alt affald indsamles fra Bispebjerg Centralvaskeri i København.
 • Lavet i hånden i EU

  Ingen af vores råmaterialer eller produkter fremstilles uden for EU.
 • Intet går til spilde

  Affaldet fra vores egen produktion genanvendes til nyt garn.
 • Økologisk Farvning

  Vi har brug for at farve nogle af vores tekstiler for at lave smukke produkter til hjemmet. Vi gør dette ved hjælp af GOTS-certificerede økologiske farvestoffer, og hele processen foregår i EU.
  Læs mere 
 • Ringsted Dun

  Alle vores inderpuder kommer fra Ringsted Dun, et dansk firma, der er kendt for at producere dyner og puder af høj kvalitet med de højest mulige dyrevelfærdsstandarder.
  Læs mere 
 • Kvadrat Really

  Solid genbrugstekstilplade er et materiale med høj densitet, fremstillet af tekstilaffald. Vores leverandør, Kvadrat Really, producerer genbrugspladerne i Danmark ved hjælp af en blanding af bomuld, uld og binding.
  Læs mere 

Fremstillet i Danmark

Møbler lavet af presset genanvendt tekstilaffald

Vores møbler er fremstillet af makuleret tekstilaffald, som er presset sammen til solide genbrugstekstilplader. Produktionen af pladerne er fremstillet i Danmark og hvert et møbel er samlet af danske håndværker.
Se alle møbler