Om os

Upcycled & Recycled produkter til dig og dit hjem

Sammen kan vi lukke kredsløbet

Amolia er en dansk virksomhed, hvis formål er at redde så meget tekstilaffald som muligt, for ikke at blive brændt, og det var sådan Amolia opstod. Vi lægger vægt på bæredygtighed, og at skabe tidsløse produkter.

Hvert et stykke tekstil der kan genbruges, får et nyt liv, og en ny betydning, ved at man manuelt gennemgår alt tekstilen, og skær det stof fra, som stadig lever op til den gode kvalitet. Det er en lang og tidskrævende proces i mandetimer, men det holder genanvendelses procenten, så høj som muligt.

Vores hvide stof er farvet med økologisk farve, som er GOTS-certificerede farvestoffer, mens den allerede farvede tekstil syes direkte ind til tidløst design.

REGION HOVEDSTADEN

Et samarbejde med fokus på cirkularitet

Vores samarbejde er baseret på indsamling og genanvendelse af vaskede, kasserede tekstiler fra Region Hovedstaden, Bispebjerg Centralvaskeri i København. De indsamlede tekstiler består af en række forskellige beklædningsgenstande og artikler, lige fra håndklæder og t-shirts til tæpper og lagner.
Det er takket være dette samarbejde med Regionen, at vi er i stand til at producere mere bæredygtige boligtekstiler til det skandinaviske marked og bidrage til overgangen af en mere cirkulær tekstilindustri.
 • 01 INDSAMLING

  Vi indsamler vasket kasseret tekstil fra Region Hovedstaden, Bispebjerg Centralvaskeri i København.
 • 02 SORTERING

  Vi sorterer manuelt hver enkelt stykke for at se, om den skal sendes til UPCYCLING eller RECYCLING.
 • 03 SKÆRING

  Derefter klipper vi i hånden, alt det stof fra som stadig holder kvaliteten.
 • 04 FARVNING

  Vores hvide stof er farvet med økologisk farve, som er GOTS-certificerede farvestoffer, mens den allerede farvede tekstil syes direkte om.
 • 05 SYNING

  Når stoffet er farvet, er det klar til at blive syet sammen til vores designs.
 • 06 GENANVENDELSE

  Affaldet fra vores egen sortering sendes til RECYCLING hos NewRetex Herning og laves indtil nyt garn.
 • Økologisk Farvning

  Vi har brug for at farve nogle af vores tekstiler for at lave smukke produkter til hjemmet. Vi gør dette ved hjælp af GOTS-certificerede økologiske farvestoffer, og hele processen foregår i EU.
  Læs mere 
 • Ringsted Dun

  Alle vores inderpuder kommer fra Ringsted Dun, et dansk firma, der er kendt for at producere dyner og puder af høj kvalitet med de højest mulige dyrevelfærdsstandarder.
  Læs mere 
 • Kvadrat Really

  Solid genbrugstekstilplade er et materiale med høj densitet, fremstillet af tekstilaffald. Vores leverandør, Kvadrat Really, producerer genbrugspladerne i Danmark ved hjælp af en blanding af bomuld, uld og binding.
  Læs mere 

Fremstillet i Danmark

Møbler lavet af presset genanvendt tekstilaffald.

Vores møbler er fremstillet af makuleret tekstilaffald, som er presset sammen til solide genbrugstekstilplader. Produktionen af pladerne er fremstillet i Danmark og hvert et møbel er samlet af danske håndværker.
Se alle møbler